Recept
Chřestová polévka s chlebem Vital
Období chřestu začíná! Připravte si s námi skvělou polévku. Věděli jste, že chřest je zdroj vitamínu E, který chrání vaši imunitu?
Potřebné suroviny
- 150 g zeleného chřestu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 menší cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 10 g másla
- sůl a pepř na dochucení
- 3 lžíce čerstvého tvarohového sýru
- Chléb Vital
- parmazán na posypání
Jak na to?
- Cibuli nakrájejte najemno.
- Chřest omyjte, zbavte dřevnatých konců a nakrájejte na kousky.
- V hrnci nechte rozehřát olivový olej a máslo. Nasekanou cibuli nechte zesklovatět a přidejte kousky chřestu. Nechte pár minut restovat a zalijte vývarem. Vařte 10 – 15 minut, poté pár kousků chřestu vyndejte.
- Polévku rozmixujte dohladka, přidejte čerstvý sýr a nechte rozpustit.
- Do hrnce dejte zpět vyjmuté kousky chřestu a dle chuti osolte a opepřete.
- Polévku servírujte posypanou parmazánem a s plátky chlebu Vital.
Zatím nebyl přidaný žádný komentář, buďte první.