Recept

Chřestová polévka s chlebem Vital

Období chřestu začíná! Připravte si s námi skvělou polévku. Věděli jste, že chřest je zdroj vitamínu E, který chrání vaši imunitu?

Množství
2
Obtížnost
Snadná
Doba přípravy
30 min
Chřestová polévka s chlebem Vital

Potřebné suroviny

  • 150 g zeleného chřestu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 10 g másla
  • sůl a pepř na dochucení
  • 3 lžíce čerstvého tvarohového  sýru
  • Chléb Vital
  • parmazán na posypání

Jak na to?

  • Cibuli nakrájejte najemno.
  • Chřest omyjte, zbavte dřevnatých konců a nakrájejte na kousky.
  • V hrnci nechte rozehřát olivový olej a máslo. Nasekanou cibuli nechte zesklovatět a přidejte kousky chřestu. Nechte pár minut restovat a zalijte vývarem. Vařte 10 – 15 minut, poté pár kousků chřestu vyndejte.
  • Polévku rozmixujte dohladka, přidejte čerstvý sýr a nechte rozpustit.
  • Do hrnce dejte zpět vyjmuté kousky chřestu a dle chuti osolte a opepřete.
  • Polévku servírujte posypanou parmazánem a s plátky chlebu Vital.
Sdílet recept

Nenechte si ujít

Komentáře

Zatím nebyl přidaný žádný komentář, buďte první.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *