Recept
Cibulová polévka s Ranním chlebíkem
Cibulová polévka vás zahřeje na těle i na duši. Cibule je poklad naší kuchyně, pomáhá tělu se přirozeně regenerovat. A chutná skvěle, co myslíte?
Potřebné suroviny
- 3 větší žluté cibule
- 1 lžíce másla
- 1 dcl bílého vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- sůl a pepř na dochucení
- strouhaný sýr
- Ranní chlebík Penam
Jak na to?
Cibuli nakrájíme na měsíčky a začneme restovat do měkka na středním ohni, trvá to přibližně 10-15 minut. Během restování přidáme tymián. Jakmile cibule začne měknout, sklovatět ,přilijeme bílé víno a necháme odpařit tak 3 minutky, přilijeme vývarem a vaříme ještě cca 20 minut. Dochutíme solí a pepřem. Cibulačku si přendáme do ohnivzdorné misky, navrch dáme chlebík posypaný sýrem a zapečeme dvě minuty pod grilem. Nebo si toust zapečeme samotný a jen dáme navrch polévky.
Dobrou chuť!
Zatím nebyl přidaný žádný komentář, buďte první.